Välkommen till Jobtip News!

Allt som händer på Jobtip, och lite till, hittar du här.

Vilka är vi och vad händer egentligen på kontoret varje fredagsmorgon? Jobtip News är för dig som är intresserad av att få en lite mer personlig bild av oss och hur det är jobba här. Kontorsspex eller nya produktlanseringar – you name it! Boka en gratis demo

Topics

Alla topics
#Jobtip News 24 inlägg

Senaste inläggen

Månadens Jobtipare i december - Jobtip Norges nya VD Max! Jobtip News

Årets sista Jobtipare utsågs i ett mjukt myller av julmusik, pepparkakor och helgfirande kollegor. Hela kontoret var samlat när ingen mindre än Norgekontorets nya VD Max tilldelades den ärofyllda titeln!

Läs hela inlägget

Författare

Månadens Jobtipare i november - vår hjälpsamma Johan! Jobtip News

December är här och det råder full julstämning på Jobtips kontor. Granen är klädd och julmusiken skrålar dagarna långa ur högtalarna. I sedvanlig ordning har vi även denna gång korat Månadens Jobtipare! Kära läsare: vi presenterar härmed vår fantastiska utvecklare Johan!

Läs hela inlägget

Författare

Svenskarna och internet 2019 – på två minuter! Social Recruiting News

Rapporten som avslöjar svenskarnas internetvanor är äntligen här!

Läs hela inlägget

Författare

Månadens Jobtipare i oktober - vår kreativa stjärna Julia Jobtip News

Halloween har passerat och vi har redan kommit en bra bit in i november! Innan vi maniskt börjar lyssna på “Jingle Bells” och föräter oss på lussebullar ska vi självklart presentera Månadens Jobtipare för oktober! Den här gången har turen kommit till vår fantastiska glädjespridare Julia!

Läs hela inlägget

Författare

På UX writing-föreläsning med Mattias Åkerberg från Please copy me Jobtip News

Det absolut bästa vi på Jobtip vet är att ha stenkoll på vad som händer inom digital marknadsföring och inte minst – det allra senaste på copy-fronten! Eftersom en stor del av våra dagar spenderas just framför tangentbordet tog vi chansen och smet iväg på lite kompetensutveckling ett par timmar förra onsdagen. På agendan stod copy-gurun Mattias Åkerbergs föreläsning om UX writing! 

Läs hela inlägget

Författare

Månadens Jobtipare i September - IT-gurun Edvard Jobtip News

Hösten har dragit in över Jobtip och vi blickar tillbaka på en månad fylld av härlig energi, nya ansikten och spännande projekt. Precis som alltid har vi även denna månad korat Månadens Jobtipare och det är ingen mindre än vår kunniga CTO, Edvard! 

Läs hela inlägget

Författare

“Jobtip har gett mig otroligt många möjligheter, men nu är det dags att göra nya resor i livet” Jobtip News

I över fyra år har CMO Alexander Loniakan varit en enormt viktig kugge på vår marknadsavdelning. Nu är det dock dags för honom att ta ett nytt, spännande kliv i arbetslivet då han startar eget bolag inom vårdbemanning!

Läs hela inlägget

Författare

Medarbetarberättelser – experternas vattentätt knep för att hotta upp vilken jobbannons som helst Social Recruiting News

Att skriva lockande jobbannonser kan vara svårt. Ett säkert kort för att ge din annons en mer personlig och intresseväckande approach är att inkludera en medarbetarberättelse! Men hur gör man när man har tolv rekryteringar på skrivbordet som skulle varit klara typ igår och det råder total idétorka på hjärnkontoret? Vi har sammanställt ett gäng konkreta tips som hjälp på traven. Let’s make jobbannonser great again!

Läs hela inlägget

Författare

Har du koll på Netflix Employer Branding-knep? Social Recruiting News

Netflix - det amerikanska storbolaget som gång på gång lyckas hamna på topplistor över Mest innovativa bolag, Bäst ansedda varumärke och kanske mest intressant - Bästa arbetsgivare. Men hur tog de sig egentligen dit? Hur går snacket runt fikabordet på deras HR-avdelning? 

Läs hela inlägget

Författare

Månadens Jobtipare Augusti - Energiknippen Samir! Jobtip News

Augusti har varit en kort månad på kontoret, men det betyder inte att den har varit mindre innehållsrik! Vi har utökat teamet med åtta härliga personer som alla verkar riktigt taggade på att kicka igång hösten.

Detta om detta! Det är återigen dags att kora månadens Jobtipare, som har gjort ett exceptionellt jobb sedan han började med att sprida positiv energi på kontoret!

Läs hela inlägget

Författare

Elisa – säljaren som slutade och återvände som HR-ansvarig! Jobtip News

Idag tänkte vi presentera en nygammal kollega här på Jobtip – nämligen Elisa! Elisa började som säljare på Jobtip 2016, men insåg redan 2017 att hjärtat slog aningens mer för rekrytering än försäljning och slutade på bolaget. Då kan ni säkert föreställa er att det blev ett minst sagt kärt återbesök när Elisa i mars i år meddelade att hon återvänder till Jobtip – den här gången som Talent Acquisition Manager. Vi sprang på Elisa vid kaffemaskinen och snackade lite rekrytering, Jobtip-familjen och framtiden!

Läs hela inlägget

Författare

Så viktig är bilden i sociala medier! Social Recruiting News

När man rekryterar via sociala medier har man ett väldigt begränsat utrymme att fånga kandidatens intresse på. Ofta gäller det att få sagt så mycket man bara kan på ett så komprimerat sätt som möjligt.

Läs hela inlägget

Författare

Back to work - spana in vårt nya kontor! Jobtip News

Salta bad, fruktiga drinkar och grillkvällar som aldrig tycks ta slut. Sommar och semester är allt bra härligt. Men visst är det faktiskt ändå ganska gött att vara tillbaka på jobbet igen? Det tycker i alla fall vi på Jobtip som möttes av ett sprillans nytt kontor när vi stegade in i måndags! Självklart tog vi tillfället i akt att fira detta med invigning och mingel. 

Läs hela inlägget

Författare

Månadens Jobtipare Juni - Allas vår egna Alexander Aiello Jobtip News

Ojojoj, nu är det fasligt nära sommar och semester! Den sista hela månaden innan vi permanent parkerar oss i solstolarna är nu över. I vanlig ordning är det dags att kora en av våra eminenta kollegor till månadens Jobtipare (och i vanlig ordning är det lika svårt att bara välja just en!). På någon vänster har vi dock lyckats även i juni!

Läs hela inlägget

Författare

Employee influencer marketing Social Recruiting News

Bianca Ingrosso, Isabella Löwengrip, Janni Delér. Idag har influencers blivit it-grejen för många företag. Våra flöden är sprängfyllda med samarbeten och orden “sponsrat inlägg” syns överallt på sociala medier. Frågan är dock om samarbeten med influencers lönar sig i alla lägen, för alla företag? 🤔

Läs hela inlägget

Författare

Månadens Jobtipare maj - vår CFO Elin ❤️ Jobtip News

Då var maj månad, med efterlängtade och soliga långhelger, över och det är på nytt dags för oss att kora Månadens Jobtipare! Den här månaden sparades det sannerligen inte på komplimanger och fina ord i nomineringarna, men det var en kollega som blev lite extra hyllad. Stort grattis till vår eminenta CFO Elin som denna månad kammar hem det prestigefyllda priset som månadens Jobtipare!

Läs hela inlägget

Författare

5 verktyg som tar ditt social media-game till nästa level Social Recruiting News

På Jobtip älskar vi life hacks lika mycket som vi älskar ett oklanderligt instagramflöde. Därför vill vi gärna tipsa om fem go-to-verktyg som garanterat hjälper dig att skaffa ett lika snyggt flöde på dina sociala medier som valfri framgångsrik influencer. Lycka till! 😀 👊

Läs hela inlägget

Författare

Nytt kontor Jobtip News

Det sågas, borras, målas och bankas precis överallt. Vår älskade arbetsplats håller på att få ett rejält ”facelift” á la Caitlyn Jenner och mitt i operationen sitter vi (i alla fall i ett par veckor till!).

Läs hela inlägget

Författare

Månadens Jobtipare april - vår klippa Ewelina! Jobtip News

Vi är både stolta och glada över att ha så himla många engagerade och hängivna medarbetare här på Jobtip, och av den enkla anledningen finns utmärkelsen Månadens Jobtipare!

Läs hela inlägget

Författare

Nu tar vi Job Branding till nästa nivå! Social Recruiting News

Ni kanske har hört talas om Employer Branding och vikten för ett företag att ha ett starkt Employer Brand - men har ni hört talas om Job Branding?Begreppet är fortfarande relativt okänt inom den svenska HR-branschen, dock inte på Jobtip! Här på vårt kontor i Göteborg är Job Branding något som vi yttrar dussintals gånger om dagen. Job Branding innebär att copywriters på vår marknadsavdelning skriver om annonstexter med syftet att lyfta fram det som är mest tilltalande för kandidaten, på ett kreativt och intresseväckande sätt. Kort och gott - vi skapar en unik jobbannons som sticker ut ur mängden och lockar de bästa kandidaterna! Nu tar vi produkten ytterligare ett steg och lanserar med stolthet Job Branding 2.0! 

Läs hela inlägget

Författare

Jobtips bästa plats för utomhuslunch! Jobtip News

När graderna börjar krypa uppåt och solen ligger på händer det att vi på Jobtip tar med matlådan ut och sätter oss vid vårt favorit-matlåda-ute-ställe, nämligen Jonas Alströmers staty på Lilla torget, ett stenkast från kontoret. Här får man en daglig dos D-vitamin och kan tänka på hur Alströmer tog potatisen till Sverige, samtidigt som man avnjuter gårdagens pasta bolognese. OSLAGBART!

Läs hela inlägget

Författare

♀ Women of Jobtip ♀ Jobtip News

Visste du att enbart 27% av säljbranschen består av kvinnor? Eller att bara 29% av chefer i privata bolag är kvinnor? Ja, siffrorna ser bistra ut för oss damer. Därför är vi 100% stolta över att det här på Jobtip arbetar en massa ladies med varierande erfarenheter i bagaget, vilket i sin tur gör oss till ett starkt och mångsidigt team. Ingenting känns mer rimligt än att ta tillfället i akt att låta er stifta bekantskap med några av många fantastiska Women of Jobtip!

Läs hela inlägget

Författare

Hälsa på Andrea - vår norska marknadsförare! Jobtip News

Andrea är vårt senaste förvärv på marknadsavdelningen, och hon kommer att göra allt för att hjälpa våra norska kunder rekrytera toppkandidater! Vi vill gärna presentera Andrea och tänkte att det bara är FAIR att göra det på hennes eget modersmål.

Läs hela inlägget

Författare

Äntligen lanserar vi vår sprillans nya blogg Jobtip News! Jobtip News

Idag har vi den stora äran att presentera vår alldeles egna blogg - Jobtip News! Många vet redan att vi jobbar med att hjälpa organisationer att rekrytera toppkandidater via sociala medier (det kan man läsa allt om genom att klicka sig runt i menyn ovan!). Men - det finns ju så himla mycket mer om oss som vi gärna vill dela med oss av! På Jobtip har vi en unik företagskultur som vi är stolta över och där tar den här bloggen avstamp. Vi kommer att bjuda på allt mellan himmel och jord, från månadens Jobtip:are och roliga happenings till att våra medarbetare får dela med sig av sina personliga betraktelser.

Läs hela inlägget

Författare

Prenumerera här!