Ny på jobbet? Vi ger dig 4 enkla tips för att bli en gammal räv!

  Ny på jobbet? Vi ger dig 4 enkla tips för att bli en gammal räv!

  Ny på jobbet? Vi ger dig 4 enkla tips för att bli en gammal räv!

  #nypåjobbet?

  4 tips för att bli en gammal räv på nolltid!

  Kommer jag göra ett bra jobb? Kommer jag passa in? Kommer jag leverera? Finns det härliga kollegor? Det är tusentals frågor som bubblar inom oss när vi är nya på en arbetsplats. Det bubblar inte bara över av frågor, utan också av nervositet och oro. Det är många känslor och nya intryck den första tiden, men visste ser vi fram emot att bli en gammal räv? Här ger vi dig 4 konkreta tips som du kan ha med i ryggsäcken den första tiden.

   

  1 Ställ massvis med frågor

  Som vi skrev innan, det finns tusen frågor och dessa vill vi självklart reda ut. Våga fråga i början, då kan du åtminstone skylla på att du är ny. Vad är det för klädkod? Vilken jargong är de som gäller i fikarummet? Kanske viktigast av allt, vilken kaffekopp ska du lägga vantarna på?

   

  2 Hitta en mentor

  Vem på arbetsplatsen ser du upp till redan första dagen? Våga greppa tag i kollegan och be om ett mentorskap. Detta är underskattat och många vågar inte be om det, kanske för att man inte vill visa sig underlägsen. Du vill givetvis ha en kunnig mentor, men glöm inte bort att hen ska vara både pedagogisk och känna att tiden räcker till för det. Det är ingen idé att något blir gjort halvhjärtat, då kan du lika väl hitta någon annan som är bättre lämpad. En kaffepaus på 15 minuter i månaden bör väl alla hinna med?

   

  3 Var nyfiken 24/7

  Sluta aldrig vara nyfiken som nyanställd, speciellt inte när du vill vara en räv. Alla älskar att bli uppmärksammade i form av ett genuint visat intresse. Visa din nyfikna sida under arbetsdagen såväl på after worken, fortsätt ständigt att utmana dig själv!

   

  4 Ät tillsammans

  Carpe diem! Ta vara på lunchrasten, den är underskattad när det gäller att skapa nya sociala kontakter över en matlåda. Inför ”matlåds-bytar-dagen” eller något annat kul. Glöm inte att ditt egna varumärke syns hela tiden. Oavsett om det är under fritiden eller under mötet, visa din kreativitet!

   

  Erika Eriksson, Digital marketing intern på Jobtip

   

  PSST! Blev du sugen på att bli en färsking på arbetsplatsen?
  Sök här bland Jobtips alla tjänster, vi hjälper dig att byta jobb!

  Author: Frida Vagiste

  New Call-to-action