Flörta in dig på 30 sekunder

  Flörta in dig på 30 sekunder

  Flörta in dig på 30 sekunder

  Tipsen inför helgen

  Flörta in dig på 30 sekunder!

  Såhär flörtar jag! - Erika Eriksson, Digital Marketing Intern på Jobtip.

  Jobtips Digital Marketing Intern ger sitt erkännande. Det tar enbart 30 sekunder för en människa att bilda sig en uppfattning om en annan person. De första sekunderna är alltid de viktigaste i ett möte med en annan människa. Vilka signaler vill du sända till omgivningen?

  Ditt kroppsspråk visar mer än vad du tror om din sinnesstämning. Vi märker snabbt om någon är nervös engagerad eller osäker. Nedan delar jag med mig av mina fem enkla tips som alltid funkar i nya möten i vardagslivet och arbetslivet.

  1.Le.
  Se till att alltid le. Då uppfattas du som glad och positiv till det nya mötet. Leende smittar av sig och glada personer gör starkast intryck och blir därmed en person som du enkelt minns.

  -  Jag minns första gången jag träffade min absolut närmsta vän. Hon presenterade sig med ett stadigt handslag och ett stort vitt leende. Redan då visste jag att hennes härliga energi kommer jag vilja ha nära.

  2. Andas.
  Allt för ofta är vi fokuserade på vad vi skall säga och framförallt vad vi

  inte skall säga. Sluta oroa dig! Se till att ta tre djupa andetag om du känner dig nervös, tänk att ditt nya möta kommer blir roligt och förhoppningsvis givande på många olika sätt.

  • Jag minns första gången jag skulle hålla ett föredrag på högskolan inför hela min nya klass. Handsvetten fuktade ner pappret och jag kunde inte tänka på annat än att jag kommer säga fel och göra fel saker. Min lärare sa diskret ”Ta nu tre djupa andetag så skall du se att det ordnar sig”.

  3. Var uppmärksam och lyhörd.

  Vill du visa ett genuint intresse av vad någon säger kan du enkelt göra det med hjälp av att ställa många frågor som visar på lyhördhet och respekt. Är du skicklig på att visa intresse kommer det att ta dig långt. Enligt egna erfarenheter pratar folk helst om sig själva, när det gäller dig själv har du alltid svar på tal!

  - Jag minns första gången jag skulle träffa mina svärföräldrar. Ni vet själva känslan av att vilja visa sitt bästa jag, visa att man är enkel i olika sociala sammanhang och pressen på bli omtyckt. Jag var helt ärligt inte speciellt intresserad av att socialisera mig med svärföräldrarna vid den tidpunkten. Istället fanns suget efter att få komma hem till soffan efter en lång arbetsdag.

  Vid detta tillfälle ställde jag följdfråga efter följdfråga för att låta de själva prata. Och tro mig, de pratade, pratade och pratade! Vilket precis var enligt min plan!

  - För vem gillar inte att prata om sig och dela med sig utav roliga historier?

  4. Sopsäck eller kostym?

  Din klädsel har betydelse, mer än vad du tror och mer än vad människor oftast erkänner. Du bildar dig snabbt en uppfattning av en person på långt håll, innan ni ens hunnit skaka hand. Ett första intryck sker per automatik.

  Inför en jobbintervju är det givetvis viktigt att vara ordentligt klädd, oavsett vilken tjänst du än söker. Självklart skiljer det sig åt om du söker en kontorstjänst där dresscoden är kostym, eller om du söker en tjänst som cafébiträde. Min poäng här är att du skall anpassa dig till sammanhanget med en ren och snygg approach.

  - Jag minns första gången jag skulle gå på en dejt. Jag hade givetvis pratat med kompisarna och frågat vad jag ska tänka på. Varav svaren blev i stil med citat enligt nedan:

  • ”Du måste ha något snyggt och enkelt.”
  • ”Kör på u-ringat, det gillar killarna.”
  • ”Tänk inte så mycket på det. Han skall tycka om dig, han kommer inte bli kär i din garderob”.

  Jag gick efter det sistnämnda. En blus och ett par vanliga jeans. Okej, jag kanske strök blusen vilket inte tillhör vanligheten och tvättade av skorna lite extra. Inget mer än så. Jag står på den avtalade mötesplatsen och tänker ”Snälla säg inte att det är killen med kostym och lackskor som är min dejt för kvällen”.

  Vad tror ni? Självklart var det han.

  Åtta parfymsprut för mycket och lite för självupptagen. Han glömde garanterat av mitt namn och vad jag svarade på hans frågor under kvällen. NEJ TACK!

  Kostym är inte dresscoden när man skall ses över en kaffe. Inte om man ska ta en kaffe med mig i alla fall!

  5. Sist men inte minst, glöm inte alltid ha kul i mötet med nya människor!

  Author: Erika Eriksson

  New Call-to-action