10 tips för att verka smart på mötet

  10 tips för att verka smart på mötet

  10 tips för att verka smart på mötet

  10 tips som får dig att verka smart på mötet!

  Här är knepen som får dig att verka både smart och aktiv på mötet – när du i själva verket spelar Candy Crush på mobilen.

  Alla vill vi vara duktiga på viktiga möten: ge ett påläst, skärpt intryck och leverera genialiska analyser.

  Men möten tenderar ofta att dra ut på tiden och det är lätt att börja dagdrömma, fokusera på att rita streckgubbar eller chatta på Facebook. Som tur är går det att utföra diverse bisysslor under mötet och ändå ge ett supersmart intryck.

  Jobtip ger dig 10 enkla knep för hur du skapar illusionen av dig som en mycket intelligent och aktiv mötesdeltagare.

   

  1. Rita ett Venn Diagram!

  Det spelar ingen roll om det du ritar i ringarna har något att göra med själva mötet eller är taget ur luften - de andra mötesdeltagarna kommer ändå bli sjukt imponerade och börja diskutera hur ni kan ta er till "the sweet spot".

  2. Briljera med procenten!

  Sa någon 25 procent? BLIXTSNABBT drar du slutsatsen att det är i princip detsamma som 1 av 4, berättar om din upptäckt för övriga vid bordet som nickar instämmande, imponerade av din skarpa hjärna.

  3. ”TA ETT STEG TILLBAKA!"

  Inte du alltså, utan de andra mötesdeltagarna efter att du sagt "Hörni, hörni, nu tar vi alla ett steg tillbaka. Vad är det vi EGENTLIGEN ska lösa?" Alla blir imponerade av dina ledaregenskaper och ditt fokus.

  4. Låtsas-anteckna!

  Ta INTE med din laptop, men gärna en bit papper och en penna. När du snappar upp ett ord någon säger, skriv ner det och nicka instämmande! Hör du inga ord? Hitta på egna "minnesord". Det viktiga är att du antecknar något, helst oförståeligt för övriga, så att du:

  1, verkar smart och aktiv
  2, inte kan åka på nitlotten att bli mötets sekreterare.

  5. Upprepa geniet!

  Det finns alltid ett geni vid mötet, ofta en tyst ingenjör eller tekniker. När hen efter lång kontemplation säger något genialiskt tar du tillfället i akt och upprepar EXAKT samma ord men VÄLDIGT långsamt. Alla kommer lyssna, förstå och ingenjörens genialitet projiceras på dig.

  6. "GÅR DET ATT SKALA?"

  Oavsett vad mötet handlar om bör du ALLTID ställa frågan: "Men går det att skala upp?" Ingen vet egentligen vad det betyder, men alla vet att det är smart.

  7. VANDRA!

  Res på dig, vandra omkring i rummet, demonstrativt och långsamt med armarna i kors. Dra en djup suck, lyft handen mot väggen. Alla i rummet är övertygade om att du tänker geniala tankar.

  8. Förra sliden!

  "Ursäkta, kan du gå tillbaka till förra PPT-sliden?". En enkel fråga som får dig att framstå som väldigt uppmärksam. Välj en siffra eller ett ord och be presentatören förklara hur hen tänkte.

  9. Telefonen!

  Om du lämnar det viktiga mötet för att ta ett telefonsamtal tänker de andra att du har något ÄNNU viktigare, och därmed är en viktig och smart person (och du kan ta en liten paus). Två flugor i en smäll!

  10. DRIV MED DIG SJÄLV!

  Ditt mest effektiva vapen är att driva med dig själv. Får du en svår fråga på mötet? Svara att du "inte hört ett ord den senaste timmen". Alla skrattar, tycker att du är galen och förmodligen ett geni som vågar vara så ärlig och öppen.

  Källa: https://www.va.se/nyheter/2014/07/08/10-tips-for-att-verka-smart-pa-motet/ (Hämtad 2017-03-29).

  Author: Frida Vagiste

  New Call-to-action