7 tecken på att det är dags att söka nytt jobb!

  7 tecken på att det är dags att söka nytt jobb!

  7 tecken på att det är dags att söka nytt jobb!

  7 tecken på att det är dags att söka nytt jobb!

  Hur går det för dig på jobbet? Hur går det för företaget? Vi har listat några varningssignaler som tyder på att ditt jobb kan vara i fara – eller att det är dags för dig att gå vidare till nya spännande jobbmöjligheter helt enkelt!

   


  Företaget ska säljas
  Företaget kanske ska säljas, gå ihop med ett annat eller köpas upp av en konkurrent – då kan det vara ett oroväckande tecken på att det är neddragningar på gång. Om du inte vill leva med den sortens spänning på jobbet inom de närmsta månaderna, börja söka dig därifrån.

   

  Du känner att du står och stampar
  Känner du att utvärderingarna av ditt jobb inte är fullt så bra som du vill? Eller att det inte har utvecklats över tid så bra som du hoppats? Då är det dags att kolla efter bättre möjligheter! Det är även dags för att göra något annat om din chef skriver någon forma av dokumentation kring de projekt som du inte har presterat i. Även om chefen börjar föra noggranna anteckningar kring din närvaro bör du se dig för på andra jobb.

   

  Är du redo för ett nytt jobb? Kolla in Jobtips lediga tjänster här!

   

  Lönen ligger still
  Får du nytt schema trots att din befattning inte ändrats på pappret? Dras vissa förmåner in? Känner du att det blir allt svårare att få ledigt? Detta kan vara ett oroväckande tecken på att företaget inte går så bra eller att du inte är direkt prioriterad. Nu är det läge att säga adjö till den gamla arbetsplatsen.

   

  Grattis till din befordran. Not.
  Har du fått ny titel och nytt ansvar utan att få en skälig lön för arbetet är det en varningssignal!
  – Företag försöker alltid göra mer med mindre resurser, men några drar ut på det oundvikliga genom att försöka pressa ut produktivitet ur de anställda när de vet att skeppet håller på att sjunka, säger Andrew Ysasi, vd på Admovio som sysslar med karriärcoachning.

   

  Vart är chefen på väg?
  Att din chef nämner att hen ska på intervju eller talar öppet om att hen söker nya jobb blinkar alarmerande i stora neonlampor! Dra så snabbt du kan och se till att få med dig en referens innan din chef är borta för gott.

   

  Säg Hej till den nya chefen
  När det byts ut folk i ledningen kan det betyda att företaget försöker hitta nya sätt att hålla sig flytande. Visst finns det en chans att någon faktiskt hittar den magiska formel som får företaget på fötter igen men frågan är om det är värt risken. Andrew Ysasis råd är att börja se sig om för ett jobb i en mer stabil organisation.

   

  Flytta hit och dit
  Får du frågan om du vill byta kontor eller arbetsplats mycket oftare än dina kollegor? Då är det dags att fundera om du verkligen är en tillgång eller om du bara är i vägen på företaget, enligt Andrew Ysasi. Byt jobb där du känner att du gör nytta och kan utvecklas! 

   

  Källa: 2016. 7 tecken på att det är dags att se sig om efter nytt jobb. ComputerSweden. mars. http://computersweden.idg.se/2.34737/1.651924/byta-jobb(Hämtad 2017-01-31).

  Author: Frida Vagiste

  New Call-to-action