5 kändisar som bytte karriär mitt i livet

  5 kändisar som bytte karriär mitt i livet

  5 kändisar som bytte karriär mitt i livet

  Vad skulle du vilja jobba med?

  Livet är långt och fyllt av vägskäl inom flera olika områden, där arbetslivet inte är något undantag. En vilja att byta jobb kan grundas i att man är trött på en inrutad vardag, vill införliva en livslång dröm eller helt enkelt söker nya utmaningar. Samtidigt finns det lika många vägar att göra en förändring på, allt från att starta eget till att söka en utbildning. Här har du fem exempel på personer som bytt bana här i livet och vilka härliga saker detta kan leda till!


  Pia Johansson
  Den folkkära skådespelerskan och komikern Pia Johansson, känd från bland annat Parlamentet, Göta Kanal och Halv åtta hos mig, är minst sagt en mångfacetterad kvinna som inte är rädd för att prova på nya saker. Det bevisade hon när hon sa upp sig från en av landets mest eftertraktade jobb, som fast anställd på Stockholms stadsteater, för att utbilda sig till terapeut. Förutom att synas på landets största scener hjälper hon nu även sina patienter att agera på sin intuition och nå sina livs mål.

  Och att alltid vara nyfiken och aldrig sluta lära sig nya saker verkar ligga i släkten, hennes 82-åriga mamma kan fortfarande gå ned i spagat – något hon lärde sig när hon var 65!

  Blev du sugen på att hitta ett nytt jobb? Kolla Jobtips lediga tjänster här!

  Julia Child
  Julia Child var en bästsäljande författare, kock och prisbelönt TV-personlighet med hela det amerikanska folket från tidigt 1960-tal till hennes död 2004.

  Trots sin berömmelse var det mindre känt att hon faktiskt gjort ett rejält karriärsombyte innan hon steg in i rampljuset. Att just detta vägval hölls under radarn är kanske inte någon större överraskning – Julia Child arbetade nämligen som spion för den amerikanska staten innan hon startade sin karriär inom media.

  Dessutom var det hennes turer under täckmantel som på sätt och vis förde henne mot sin nya karriär. Stationerad i Frankrike fick hon nämligen sina största kulinariska upplevelser någonsin, där ostron och franskt vin öppnade upp hennes ögon för matens värld.

  Kal Penn
  Skådespelaren Kal Penn är ett välkänt ansikte för många för sina roller i bland annat Harold & Kumar Go to White Castle, How I Met Your Mother och House. Efter att ha hjälpt till under Barack Obamas valkampanj 2008 växte Penns politiska engagemang, där han kände att han vill göra mer för att påverka sin omvärld.

  För att kunna fortsätta arbeta under Obama även efter valet såg han till att karaktären i den TV-show han spelade i för tillfället begick självmord – och vips, så hade Penn bytt Hollywood mot Washington. Under sin tid med Obama arbetade han på Vita Husets PR-avdelning med frågor rörande bland annat underhållningsbranschen och minoritetsgrupper.

  Michael Jordan
  Michael Jordan är den odiskutabelt främsta basketspelaren genom alla tider, där han bland annat håller rekordet för flest poäng i NBA samt har blivit utnämnd till matchens spelare i sex NBA-finaler. Trots en ojämförbar framgång kan även den bäste någonsin drömma om något helt annat – och införliva det hela!

  Som liten pojke spelade Jordan ofta baseball med sin pappa och hade sedan dess drömt om att någon gång få prova sina vingar på baseball-pitchen. När han sakta men säkert förlorade kärleken till basketen gjorde han slag i saken, slutade på toppen av sin basketkarriär och skrev omgående på ett kontrakt med baseball-laget Chicago White Sox.

  Janet Robinson
  Janet Robinson jobbade i elva år som lärare inom den statliga grundskolan innan hon gav sig in i publicistbranschen och fick ett jobb på tidningen Tennis Magazines säljavdelning. Under åren arbetade hon sig uppåt inom mediahuset Times Group, innan hon till slut hamnade på anrika New York Times.

  Efter 28 år inom företaget lämnade hon till slut tidningen år 2011 – och gjorde det som högsta hönset. Hon hade då suttit som VD för världens kanske mest ikoniska dagstidning i sju år.

   

  2017.5 personer som bytt karriär mitt i livet. nackademin. http://nackademin.se/5-personer-som-bytt-karriar-mitt-livet/?accept_cookies=1(Hämtad 2017-01-25).

  Author: Frida Vagiste

  New Call-to-action